5 titluri de impact din presa economică a zilei

Site-ul www.craciuneanu.ro vă prezintă 5 titluri de interes din presa economică de astăzi. Subiecte relevante, cu impact asupra activității firmelor din România.

INTERVIU Preşedintele Comisiei Naţionale de Prognoză: Dacă economia va reporni cu întârzieri, vom avea o contracţie de 4%

Comisia de Prognoză estimează că o repornire a economiei în iulie-august ar putea duce la o contracţie a economiei de 4%, faţă de estimarea din prezent de -1,9%. Pe măsură ce restricţiile se vor prelungi ar putea exista consecinţe ireversibile precum insolvenţe în industrie şi mai ales la nivelul IMM-urilor. Comisia va ajusta în mod clar prognoza, ţinând cont că singurul domeniul considerat cu activitate în creştere, agricultura, este afectată în prezent de secetă.
Citiți mai mult în Adevărul.

Salariul mediu net din construcţii s-a triplat în ultimii zece ani, înainte de instalarea pandemiei. Laurenţiu Plosceanu, preşedinte ARACO: Nu cred că patronii iau în calcul să umble la salarii, pentru că ei trebuie acum să-şi consolideze personalul

Ultimii zece ani au adus o triplare a salariului mediu net din domeniul cons­truc­ţiilor, comparând doar lunile fe­brua­rie ale fiecărui an, astfel că în februarie 2020 acest indicator s-a situat la 3.036 de lei, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică. Spre comparaţie, în februarie 2010 salariul mediu net era de 1.116 lei în acelaşi sector.
Citiți mai mult în Ziarul Financiar

Ofertele pentru joburi de acasă continuă să fie la mare căutare. Numărul de posturi remote disponibile a crescut cu 60%

Pentru două luni la rând, cele mai multe căutări pe platforma bestjobs.ro au fost pentru joburi remote sau work from home, cu un volum total de peste 500.000 de căutări și în creștere cu aproximativ 40% față de luna martie a acestui an. În același timp, și numărul de joburi remote scoase la concurs de angajatori în luna aprilie a crescut cu 60% față de luna anterioară, în timp ce volumul de aplicări la acest tip de anunț a crescut și el considerabil, cu peste 75% față de aceeași perioadă a anului trecut.
Citiți mai mult pe Profit.ro

Klaus Iohannis anunță „un proiect de reconstrucție a României”, după pandemia de coronavirus

Vor fi sprijinite atât IMM-urile, cât și companiile mari afectate de criza COVID. „Un obiectiv fundamental al planului de relansare economică, la care lucrăm împreună cu Guvernul Orban, este creșterea masivă a investițiilor publice în toate tipurile de infrastructură, de la cea energetică, la cea de transport și de sănătate”, a declarat Klaus Iohannis.
Citiți mai mult pe Digi24.

Cîţu: Avem potenţial să ne revenim rapid. Locurile de muncă nu sunt distruse, companiile nu sunt închise

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, spune că serviciile şi industria sunt cele care au tras cel mai mult economia în jos în trimestrul II, acestea fiind cele mai afectate sectoare, dar oficialul vede o revenire în „V” a economiei, precizând că deşi lucrurile arată ok, încă nu am trecut peste hop, dar avem poteţial să ne revenim rapid.
Citiți mai mult în News.ro

Foto: Pixabay

Site-ul www.craciuneanu.ro vă oferă informații despre protecția fiscală, financiară a mediului de afacerii național, a întreprinderilor mici și mijlocii după pandemia generală de coronavirus, dezvoltarea unui sistem de control managerial pentru instituțiile publice și private, la nivel european, insolvență, expertiză / consultanță contabilă și fiscală, resurse umane, protecție și asigurări sociale, contabilitate. Ne interesează tot ce se întâmplă în domeniile: economic, fiscal, financiar și al asigurărilor sociale de sănătate.

Aveți nevoie de un specialist în insolvență? Ne puteți contacta aici:
Viorel Crăciuneanu
Cabinet de insolvență | Expert contabil
Tel: 0729841301
E-mail: contact@craciuneanu.ro

Share: